Știrili învață ce-ți place să citești, nu și cu cine vorbești

Odată cu lansarea versiunii 2.1 a aplicației android Știrili, o serie de permisiuni suplimentare au fost necesare pentru ca funcționalitățile mult așteptate să existe și să … funcționeze.

Pentru că am sesizat o oarecare reticență la acceptarea unora dintre acestea și o oarecare susceptibilitate din partea unor utilizatori legată de posibilele noastre “gânduri ascunse”, explicăm mai jos de ce aplicația cere anumite permisiuni și la ce folosesc ele. Ne-am gândit ca este “ca la doctor” când sub diagnosticul care suna complicat și amenințător în termeni medicali se ascunde o simplă răceala și ne speriem îngrozitor de “sentință” daca nu cunoaștem terminologia.

Pentru început, important de reținut este faptul că indiferent de ce permisiuni cerem, noi nu stocam absolut nici o informatie personala pe serverele noastre, cu exceptia preferintelor pe care Știrili le invata de la voi.

COMUNICARE ÎN REŢEA

ACCES DEPLIN LA REȚEA

Permite aplicației să creeze socluri de rețea și să utilizeze protocoale de rețea personalizate. Browserul și alte aplicații oferă mijloacele de trimitere a datelor pe internet, astfel încât această permisiune nu este necesară pentru trimiterea datelor pe internet.

VIZUALIZEAZĂ CONEXIUNILE LA REȚEA

Permite aplicației să vadă informațiile despre conexiunile la rețea, cum ar fi rețelele existente și cele care sunt conectate.

De ce are nevoie Ştirili de aceste permisiuni?

Ca sa poata accesa serverele Ştirili pentru a-ti aduce continut relevant si pentru a deschide continutul recomandat (paginile publisherilor).

APELURI TELEFONICE

CITEȘTE STAREA ȘI IDENTITATEA TELEFONULUI

Permite aplicației să acceseze funcțiile de telefon ale gadgetului. Cu această permisiune aplicația stabilește numărul de telefon și ID-urile de gadget, dacă un apel este activ, precum și numărul de la distanță conectat printr-un apel.

De ce are nevoie Ştirili de aceasta permisiune?

Din toate drepturile asociate acestei permisiuni singurul necesar este “dacă un apel este activ”. Asta pentru ca, in cazul in care se reda o stire audio si sunteti apelat telefonic, stirea audio se pune pe pauza pentru a nu se suprapune cu convorbirea telefonica. Dupa apel, poti relua stirea audio.

NU FOLOSIM: “stabilește numărul de telefon și ID-urile de gadget” si nici “numărul de la distanță conectat printr-un apel.”

STOCARE

MODIFICĂ SAU ȘTERGE CONȚINUTUL STOCĂRII USB

Permite aplicației să scrie în stocarea USB.

De ce are nevoie Ştirili de aceasta permisiune?

Pentru o functionare mai eficienta a aplicatiei si economiseara traficului de date pe Internet. Aplicatia salveaza intr-un cache local temporar imaginile articolelor, surselor, categoriilor (resurse care se pot refolosi)

INFORMAȚIILE DVS. SOCIALE

CITEȘTE AGENDA

Permite aplicației să citească datele despre persoanele din agenda stocată pe dispozitiv, inclusiv frecvența cu care ați apelat anumite persoane, le-ați trimis e-mailuri sau ați comunicat în alt fel cu acestea. Cu această permisiune, aplicațiile pot salva datele de contact, iar aplicațiile rău intenționate pot permite accesul la datele de contact fără să știți.

De ce are nevoie Ştirili de aceasta permisiune?

Incepand cu versiunea 2.1, poti sa-ti inviti usor prietenii sa foloseasca Ştirili, direct din aplicatie. Pentru acest lucru, avem nevoie sa-ti punem la dispozitie lista de contacte din care sa poti selecta cele la care trimiti invitatia. DE RETINUT: Datele din agenda sunt folosite doar pe client (telefon). NU AJUNG pe serverele noastre. Deci nici nu sunt salvate. Tinem foarte mult la confidentialitatea datelor. Asta e si motivul pentru care adresele de e-mail selectate sunt puse automat in campul BCC. Aici gasesti mai multe informatii.

NU FOLOSIM: “frecvența cu care ați apelat anumite persoane, le-ați trimis e-mailuri sau ați comunicat în alt fel cu acestea. “

NU SALVAM DATELE DE CONTACT pe servervele noastre și nu suntem rău intenționați.

CITEȘTE JURNALUL DE APELURI

Permite aplicației să citească jurnalul de apeluri al dispozitivului, inclusiv datele despre apelurile primite și efectuate. Cu această permisiune, aplicațiile pot să salveze datele din jurnalul de apeluri, iar aplicațiile rău intenționate pot permite accesul la datele din jurnalul de apeluri fără cunoștința dvs.

De ce are nevoie Ştirili de aceasta permisiune?

NU FOLOSIM aceasta permisiune, dar ea este garantata implicit de sistem impreuna cu “CITESTE AGENDA” deoarece aplicatia ruleaza si pe dispozitive cu sisteme Android mai vechi de versiunea 4.1.

INSTRUMENTE DE SISTEM

TESTEAZĂ ACCESUL LA STOCAREA PROTEJATĂ

Permite aplicației testarea permisiunii pentru stocarea USB, disponibilă pe dispozitive viitoare.

De ce are nevoie Ştirili de aceasta permisiune?

Ştirili nu are nevoie de aceasta permisiune. Ea este garantata implicit de sistem pentru compatibilitate cu viitoarele dispozitive cu facilitati de stocare protejata.

CAPACITATEA DE A AFECTA BATERIA

ÎMPIEDICARE INTRARE DISPOZITIV ÎN REPAUS

Permite aplicației să împiedice intrarea dispozitivului în stare de inactivitate.

De ce are nevoie Ştirili de aceasta permisiune?

Stirile audio sunt redate si in fundal, atunci cand dispozitivul este blocat.

SETĂRILE AUDIO

MODIFICARE SETĂRI AUDIO

Permite aplicației să modifice setările audio globale, cum ar fi volumul și difuzorul care este utilizat pentru ieșire.

De ce are nevoie Ştirili de aceasta permisiune?

Pentru a-ti putea ajusta automat volumul cand asculti o stire audio la difuzor sau in casti si cand primesti o notificare sistem audio.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *