N‐am cuvinte (Ziua 7)

Sursa: Decât o Revistă

< N‐am cuvinte (Ziua 6)

DoR #10_N-am_cuvinte3

– de Tea Teodorescu

– ilustrație de Tudor Vintiloiu

O prezentatoare de radio, mamă şi soţie, ia o săptămână de repaus vocal.

Ziua 7. Azi nici n‐am pus mâna pe pix şi carnet, iar pe calculator mi‐am văzut de ale mele, nu l‐am folosit ca să „vorbesc” cu Tudor. Ştiam că‐i ultima zi şi am vrut să trag tare, ca maratoniştii pe final.

Mi‐a ieşit figura. N‐am scos niciun sunet şi m‐am putut controla mult mai bine. Poate şi pentru că ştiam că mai e ziua asta şi gata. Pe final, Tudor a devenit mai receptiv şi ne‐am înţeles mai uşor prin semne. Chiar prea receptiv. Dacă, de exemplu, am lovit din greşeală în blatul de la bucătărie în timp ce mutam cratiţe şi oale, în secunda doi Tudor era în cadrul uşii: „Ce?”.„Nimic”, îi transmiteam cu ridicături de umeri. Am fost şi la farmacie (mi se terminase stocul de medicamente) şi nu m‐am simţit deloc prost să scriu pe un rest de bon fiscal „flixotide de 2 ml pentru aerosoli, 4 buc.”, iar doamna m‐a servit pe loc, fără alte întrebări.

Spre seară nu mai aveam răbdare. Aşteptam să treacă de 23:30 ca să se împlinească fix o săptămână de la tăcerea indusă ca să pot vorbi. Normal, Bestia nu s‐a lăsat dusă la culcare. Parcă ştia că noi făcuserăm comandă – pizza ţărănească şi cartofi uleioşi cu sos iute‐iute (am zis să mă destrăbălez, deşi n‐am voie să mănânc aşa picant) – care se răcea, că eu nu mai aveam răbdare, că Tudor era mort de oboseală după o nouă zi în care a trebuit să strunească copilul.

Alex s‐a folosit de tot ce avea în arsenal: a călărit pisica cu care în mod normal doarme, a ţipat să‐l audă toţi vecinii când a fost lăsat singur în cameră, a scuipat peste pat, a tras din priză (numai el ştie cum) baby monitorul. S‐a liniştit doar când m‐am aşezat spânzurată de zăbrelele patului – nici comod pe scaun, nici întinsă pe canapeaua de alături, ci cum e mai greu, într‐un semişezut. După 40 de minute de fojgăieli a adormit.

Noi am mâncat în tăcere, ca doi bătrâni, ne‐am băgat în pat la fel de ensionăreşte, iar eu am adormit înainte de ora 23:00, fără să zic nici pâs.

* Tea Teodorescu își câștigă existența cu vocea, ca prezentatoare la Radio Zu. E guralivă și expansivă, așa că a fost o luptă să tacă timp de o săptămână.


Acest articol este disponibil în numărul 10 Decât o Revistă. Pentru mai mult conținut, vizitați decatorevista.ro sau cumpărați un abonament DoR.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *