N‐am cuvinte (Ziua 6)

Sursa: Decât o Revistă

< N‐am cuvinte (Ziua 5)

DoR #10_N-am_cuvinte3

– de Tea Teodorescu

– ilustrație de Tudor Vintiloiu

O prezentatoare de radio, mamă şi soţie, ia o săptămână de repaus vocal.

Ziua 6. Am intrat într‐o rutină enervantă. În casă ne călcăm pe picioare (e rău când suntem toţi acasă toată ziua), ni‐l pasăm pe Alex de la unu’ la altu’, iar eu mă gândesc că doar n‐o fi aşa rău dacă aş începe să vorbesc cu o zi mai devreme. În definitiv cât de mult poate schimba lucrurile o zi de tăcere? Mă face să mă răzgândesc Tudor, care‐mi zice c‐o să vorbesc precum Bonnie Tyler.

Din lipsă de comunicare, nu m‐am înţeles cu Alex care spre seară a găsit maşina de ras a lui ta‐su. Eram singuri în baie şi din priviri am înţeles că vrea să fie tuns. Oricum, deja i se cam încurcau cârlionţii. Până să‐mi dau seama, Bestia era în cadă, aşezată pe un lighean întors, iar eu mânuiam cu spor aparatul.

S‐a lăsat, normal, cu urlete, când nu i s‐a mai părut interesant. I‐au intrat fire de păr în gură, a ţipat ca din gură de şarpe, l‐a chemat pe ta‐su care a explodat că nu era timpul să fie tuns, că mi‐am bătut joc, dă‐te la o parte că termin eu, uite ce cărări i‐ai făcut în cap, gata, îl radem să fie uniform. În fine, ceartă pe bune, iar eu n‐am putut spune nimic.

Mi‐am luat muştruluiala şi am tăcut. Băieţii au făcut front comun: Tudor i‐a pus lui Alex filmuleţe de pe telefon (prosteli în trei, hăhăieli mai vechi, primii paşi, amintiri frumoase) şi au stat cocoloşiţi unul în braţele celuilalt, iar eu eram pe dinafară. Mi‐e dor de vocea mea. Mi‐e dor să mă aud şi să particip şi eu la chicotelile lor.

Va urma


Acest articol este disponibil în numărul 10 Decât o Revistă. Pentru mai mult conținut, vizitați decatorevista.ro sau cumpărați un abonament DoR.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *