N‐am cuvinte (Ziua 3)

Sursa: Decât o Revistă

< N‐am cuvinte (Ziua 2)

O prezentatoare de radio, mamă şi soţie, ia o săptămână de repaus vocal.

– de Tea Teodorescu

– ilustrație de Tudor Vintiloiu

DoR #10_N-am_cuvinte3

Ziua 3. Simt că înnebunesc. Am crezut că pauza asta de vorbă o să mă ajute să‐mi controlez reacţiile, să cântăresc mai bine ce am de gând să transmit, să nu mă enervez aşa de uşor. Dimpotrivă. Clocotesc pe dinăuntru!

Mi‐e şi silă să mai scriu. Calculatorul nu‐l am tot timpul la îndemână, iar să scriu de mână e groaznic: scriu repede, urât, iar Tudor TOT nu înţelege. Dacă mimez cuvintele cu buzele, mai ies şoapte, ceea ce e şi mai nasol pentru corzile vocale. E un cerc vicios.

Bestia ştie fix pe ce butoane să apese ca să mă termine puţin câte puţin. Mă ia de mână şi zice „mâna, mâna” adică să‐i dau mâna şi să mă ducă unde are el chef, sau unde are nevoie de ajutor. Adică: sus, cocoţat pe blatul de la bucătărie, pe „treptele” de la bibliotecă, la prize, în baie, la WC, în care îi place să arunce chestii, etc. Dacă nu‐i dau mâna se lasă cu urlete şi lacrimi adevărate.

Din cauza vremii, azi am stat toţi trei închişi în casă. Tudor se declară învins, a obosit şi mi‐l tot pasează, iar eu n‐am ce să fac cu el. Şi eu am obosit. Vreau înapoi la serviciu, să mă scol la 04:20, să stau cu colegii de la radio la cafea, să dau ştirile, să cumpăr fructe şi legume de la aprozarul din colţ unde tot timpul mă întind la vorbă cu vânzătoarea, să mă bag în seamă cu mamele din parc, să strig tare la Alex să‐şi dea drumul de pe tobogan că‐l aşteaptă mama jos, să‐i cânt tot ce ştiu de pe Cutiuţa Muzicală pe drumul de întoarcere acasă, să stau seara la taclale cu Tudor după ce‐l adormim.

În schimb, mă bosumflu şi mă supăr pe Alex că nu pricepe că mă‐sa nu vorbeşte, nici nu mai am plăcerea cititului şi mă răzbun pe mine cu episoade din Beverly Hills 90210.

Va urma


Acest articol este disponibil în numărul 10 Decât o Revistă. Pentru mai mult conținut, vizitați decatorevista.ro sau cumpărați un abonament DoR.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *