ASTA≠ESTE (6 / 6)

Sursa: Decât o Revistă

< ASTA≠ESTE (5 / 6)

Învăţăturile unui american care s-a luat la trântă cu una dintre cele mai fundamentale metehne ale românilor.

– De: Chris Worman

– Fotografie de: Cristian Petrescu

– Machiaj de: Dana Lazăr

DoR #10 Reactor_AstaEste - Chris Worman

Aşa că plec. Am glumit odată că atunci când oamenii vor începe să îmi joace jocurile sociale fără mine, când vor prelua terenul şi nu vor mai spune „nu” ci „cum”, va trebui să plec.  Când nu mai spun „asta este” şi se implică, voi putea să îmi fac tatuajul şi să dispar la orizont ca supereroul care ştiu că nu sunt dar în care cred oricum. Să îmi fac bagajul moral şi să încerc altceva.

S-a întâmplat şi se întâmplă. Nu spun că din cauza mea – egoul meu e sănătos dar nu chiar atât de mare. Am făcut parte dintr-un val şi am jucat o vreme pe un teren pe care l-am putea da ca exemplu, dar întotdeauna a trebuit să vină alţii să-şi facă treaba. Am început să export modelele pe care le-am construit aici în alte ţări – organizând ReStart Cehia, Slovacia, Bosnia şi Herzegovina, Serbia şi Kosovo. Mă bucur că totul a început aici, de la voluntar Peace Corps la ReStart, cu suişuri şi coborâşuri, nopţi nedormite, ulcer şi bucurie, fire albe şi divorţul la care am ajuns în parte pentru că nu am putut părăsi lupta.

Celor care mi s-au alăturat, vă mulţumesc. Vor supravieţui şi creste? Bună întrebare. Depinde în mare parte de voi. Au fost nişte teste şi testele eşuează adesea. Chiar şi aşa, am petrecut timp împreună, am determinat nişte puşti să-şi improvizeze un teren de baschet, am scuturat un primar, am hackuit pentru mai bine. Aşa că jucaţi-vă în continuare. Şi dacă chiar aveţi nevoie de el, în momentele alea când vreţi ca toţi oamenii să se ducă dracului pentru că sunt oameni, puteţi să-mi folosiţi supercostumul.


Acest articol este disponibil în numărul 10 Decât o Revistă. Pentru mai mult conținut, vizitați decatorevista.ro sau cumpărați un abonament DoR.

Be Sociable, Share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *